Orthodon

LINDENDREEF 69 | 2320 HOOGSTRATEN | 03 314 45 40

.

DE MERODELEI 161 I 2300 TURNHOUT I 014 41 26 31

--

ALGEMENE INFORMATIE

image module 55x55px

Een orthodontische behandeling bestaat uit 3 fases:

1. Eerste Adviesraadpleging en Documentatie

Een verwijsbrief van uw tandarts of huisarts is niet noodzakelijk om een afspraak te maken voor deze eerste raadpleging. Tijdens de raadpleging wordt nagegaan of een orthodontische behandeling nodig is.

Indien orthodontie nodig is, zullen afdrukken genomen worden, radiografies en gewone foto’s van het gelaat om de juiste diagnose te kunnen stellen, en een behandelingsplan voor te stellen.

Op deze raadpleging zal de kostprijs van een behandeling besproken worden, het type(s) beugel(s), en de te verwachten behandelingstijd.

Zowel kinderen als volwassenen komen in aanmerking voor een orthodontische behandeling.

2. De Actieve Behandeling

De actieve behandeling is de eigenlijke orthodontische behandeling met beugels.

Behandelingen, die lange tijd in beslag nemen, worden overdag, m.a.w. tijdens de schooltijd gepland. Het ministerie van onderwijs geeft toestemming om orthodontische behandelingen tijdens de schooltijd door te laten gaan. Kortdurende behandelingen vinden zoveel mogelijk na schooltijd plaats.

Regelmatige controle van de apparatuur is belangrijk. Het is dan ook noodzakelijk dat de afspraken strikt worden nagekomen. Indien U vaak een afspraak verplaatst of niet nakomt kunnen we geen mooi resultaat bereiken en zal de behandelingduur verlengd worden.

Draag je apparatuur zoals wij adviseren. Dit is uitermate belangrijk om een goed resultaat te bereiken.

3. Retentiefase of Nacontrole

Een eindbeugel zal ervoor zorgen dat je bereikte eindresultaat behouden blijft. Tijdens deze raadplegingen controleren we je eindapparaat en de stand van de tanden zodat je van je mooi resultaat kan blijven genieten.

---
---

Orthodon NV I De Merodelei 161 I 2300 Turnhout I 014 41 26 31 | praktijk@orthodon.be | BE 0452.689.991